Isnin, 11 September 2017

Tetris EA - level 15


Assalamualaikum

Percubaan Tetris EA terus ke level 15, agak mencabar juga kena betul-betul fokus.

Itu sahaja ulasan saya.

Wassalam

Khamis, 7 September 2017

Dji Mavic Pro di Sayong


Assalamualaikum

Video Fun Fly anjuran Stesen 18 drone squad yang bertempat di Sayong, Perak.

Info :-

Drone : DJI Mavic Pro
Setting : Auto
Filter : Tiada
Edit : FCPX

Itu sahaja untuk kali ini.

Wassalam.


Ahad, 13 Ogos 2017

Percubaan Mengunakan Fuji XE1 Dan Lensa Kit Canon 18-55


Assalamualaikum

Inilah beberapa contoh gambar hasil percubaan Fuji XE1 & Lensa Kit Canon 18-55

*Sedikit penggunaan Photoshop dibuat 
 




Beginilah rupa Fuji XE-1 dan lensa kit Canon 18-55 (guna adaptor untuk membolehkan lensa Canon di baca di body Fuji)


Selasa, 8 Ogos 2017

Mencuba Tetris & Apps Game Screen Recorder

Assalamualaikum

Di entri ini ingin saya berkongsi pandangan saya mengenai 2 apps ini iaitu Tetris dan Game Screen Recorder.

Tetris bagi saya adalah satu game yang menarik dengan menguji kecekapan kita bertindak balas dengan puzzle yang mendatang.

Apps Game Screen Recorder pula adalah satu apps perakam skrin yang menarik kerana setelah saya mencuba 2 3 apps lain sebelum ini ianya tidak merakam bunyi game yang sedang dimainkan sebaliknya ia merakam bunyi sekeliling. Apps ini bolehlah dikatakan recommended.

Boleh cuba klik video dibawah untuk melihat apa yang telah saya rakamkan.

Setakat ini saja catatan saya

Wassalam.



Khamis, 27 Julai 2017

Test Dji Go 4 Apps

Assalamualaikum

Di sini saya ingin menunjukkan hasil video yang diolah mengunakan apps DJI GO 4, tapi rasanya apps itu melakukan pengolahan itu sendiri.


Wassalam





Ahad, 23 Julai 2017

Test Kamera DJI Mavic

Assalamualaikum

Berikut hasil contoh gambar mengunakan Mavic Pro yang diolah di dalam CS6 mengunakan NIK Silver Efek


Di samping itu saya juga mencuba juga mengunakan video DJI Mavic yang mempunyai gimbal, mungkin hasil akan saya upload di entri mendatang.

Itu sahaja untuk kali ini.

Wassalam

Khamis, 6 Julai 2017

HSP Crawler

Assalamualaikum

Baru-baru ini rakan admin ada whatsapp satu gambar HSP crawler iaitu sebuah RC yang lebih macam off-road le function dia. Sekali tengok memang le ada rasa nak sambaq juga tapi sebab bajet agak ketat juga lepas hari raya ni maka bersabar juga le.

Mungkinkah admin akan sambaq HSP crawler ni dan buat reviu...tengok macam mana sebab ada juga komitmen lain yang dalam perancangan buat masa ini. Harapnya kawan admin yang up gambar kat whatsapp tu bagi pinjam seround boleh la buat test ringkas.


Wassalam