Ahad, 23 Julai 2017

Test Kamera DJI Mavic

Assalamualaikum

Berikut hasil contoh gambar mengunakan Mavic Pro yang diolah di dalam CS6 mengunakan NIK Silver Efek


Di samping itu saya juga mencuba juga mengunakan video DJI Mavic yang mempunyai gimbal, mungkin hasil akan saya upload di entri mendatang.

Itu sahaja untuk kali ini.

Wassalam

Khamis, 6 Julai 2017

HSP Crawler

Assalamualaikum

Baru-baru ini rakan admin ada whatsapp satu gambar HSP crawler iaitu sebuah RC yang lebih macam off-road le function dia. Sekali tengok memang le ada rasa nak sambaq juga tapi sebab bajet agak ketat juga lepas hari raya ni maka bersabar juga le.

Mungkinkah admin akan sambaq HSP crawler ni dan buat reviu...tengok macam mana sebab ada juga komitmen lain yang dalam perancangan buat masa ini. Harapnya kawan admin yang up gambar kat whatsapp tu bagi pinjam seround boleh la buat test ringkas.


Wassalam

Rabu, 5 Julai 2017

Sampel Canon 50mm 1.4 dengan Sony A6000

Assalamualaikum

Di sini saya ingin menunjukkan sampel gambar Canon 50 1.4 dan juga Canon 85mm 1.8 dengan Sony A6000 dengan adapter Kooka

Sony A6000
Canon 50 1.4
Kooka
SOOC






Sony A6000
Canon 85mm 1.8
Kooka 
SOOC

Beza Gambar Pengantin Mengunakan Sony A6000 + 50mm vs Canon 6D + 85mm

Sony A6000
85mm

Canon 6D
50mm 

Itu Sahaja entry untuk kali ini. Semoga para pembaca mendapat manfaat.

Wassalam